Hjelm, briller og hansker kan brukes også utenfor skibakken:

Alpinutstyr funker fint på sykkel i kulda

Lunt på kalde dager

Godt og varmt på ski, godt og varmt på sykkel.

Skal man holde varmen i kulda kan utstyret man bruker på alpinski fungere godt. Mens sykkelhjelmen med mye lufting for å lufte ut er alpinhjelmen helt tett. Det er utrolig godt på de kalde dagene. Også på dager med mye nedbør kan det være praktisk. Ikke bare er hjelmen bedre polstret, men ofte er det også trekk over ørene. Gjerne avtakbart. Selve hjelmen går ofte også lengre ned i nakken og lengre ned i panna. Innenfor hjelmen kan man bruke finlandshette eller buff for å holde varmen over ansiktet.

Ulempen med alpinhjelm på sykkel er at det fort kan bli veldig varmt i oppoverbakkene. Det løser seg om man sykler elsykkel. Med motorhjelp på sykkelen blir man ikke så varm, og den lune alpinhjelmen fungerer godt både oppover og ned bakkene.

Alpinbriller er også bra i kombinasjon med hjelm. Brillene er mye tettere enn sykkelbriller og skjermer helt mot både trekk og nedbør. Også her syns vi det fungerer best på elsykkel, da man får mindre dugg og problemer enn med vanlig sykkel i motbakker med slike briller.

Alpinhansker er også varme og kan også egne seg godt på sykkelen. Alpinskoene anbefaler vi derimot at du lar stå igjen hjemme…

Selv syns vi alpinhjelm og briller fungerer godt når det er kaldere enn 10 minus.

 

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.
Kortlenke til denne testen:

Comments are closed.