Sykkelens dag

Sykkelens dag er Syklistenes Landsforenings årlige hovedmarkering. Dagen feires over hele landet av våre lokale lag og kontakter.

Sykkelens dag 2016 arrangeres følgende steder.

Sted Tidspunkt Hvor Hva
Oslo 30. april kl. 11:30-14:30 Schous plass, Grünerløkka, Oslo Årets tema er: Bilfritt sentrum – Sykkel er løsningen! Følg med på våre Facebook-sider (nå med rett peker) og Twitter (@SLF_Oslo) for oppdateringer.
 Sør-Jæren 30. april kl. 12:00-14:00 Bryne, v/Jordbærpikene, M44. Det blir utstilling og prøving av sykler i alle kategorier, særlig transportsykler. Sykkelbøttekonkurranse for små og store. Følg med på Facebook og Twitter (@slfjaeren) for oppdateringer.
Hamar 30. april12-15 Gågata ved Triangelen • Få tips om vårrengjøring og vedlikehold av sykkelen.
• Presentasjon av Grønn veg på jernbanespor.
• Oppdatering om ny Mjøstråkk-trasé langs Mjøsa på nedlagt jernbane og lokalveier.
• Informasjon om medlemskap hos oss og om våre organiserte sykkelturer i sommer.
• Tips om lokal sykkelutleie, sykkelverksteder etc.
Lillestrøm og omegn 7. mai

• kl 09.00 sykkelfrokost

• kl 10.30 sykkeltur

Garcon ved Lillestrøm togstasjon • kl 09.00 starter sykkelens dag med “Bike & breakfast” på Garcon (med fokus på det nye sykkelhotellet – som åpner om noen uker)
• kl 10.30 blir det sykkeltur til Oslo (med fokus på sykkelekspressveg – som dessverre ikke åpner like fort…), start fra bysykkelstativet utenfor Lillestrøm togstasjon

Fredrikstad

 7. mai Program kommer senere.

Asker og Bærum

5. juni

Sandvika

Lokallaget vil ha stand i Sandvika under rittet Tyrifjorden rundt 5. juni der vi møter rundt 2000 syklister.

Larvik

Lørdag 30. april. kl 11-15.

Larvik sentrum!

Alle inviteres til å komme på sykkel til byen denne dagen. På torget er det stands fra politiske partier, aksjonsgruppen Trygg På Sykkel i Brunlanes, “Sykle til Jobben-aksjonen”. “Birk” sykkel og Elbike.no presenterer sykler og utstyr. Birk vil dessuten tilby enkel sykkelmekking på stedet. Milton kommer også. Og det samles inn sykler til mottaket for enslige mindreårige flyktninger. Vi oppfordrer folk til å levere inn sykler de ikke bruker – dette må være voksensykler i god stand. Vi har ferdighetsløype med premiering for barn og vi har dessuten en Sykkelkafe på Frivilligsentralen der sultne og sukkerhungrige syklister kan ta seg en pust i bakken! 

Det vil også være “Speakers Corners”, hvor de som har noe på hjertet relatert til sykkel gjerne må rope dette utover torget til glede og nytte for oss alle.

Kom som du er – kom på Sykkel – Hjertelig velkommen!

Trondheim

 4. juni

Markerer Sykkelens dag 4. juni med bl.a. “Transportsykkelrittet“.

Mandal

 21. mai

Buen Kulturhus

For tredje år på rad vil Sykkelens dag være en del av “Familiedag ved Buen” (byens kulturhus). Her deltar mange aktører, og det er en del underholdning for store og små. SLF Mandal planlegger en stand med diverse informasjon og utdeling av materiell, medlemsverving, samt salg av “sykkelstash”. I tilknytning til vår stand vil det være demonstrasjon/salg av el-sykler (ved sykkel- og sportsforretninger). Arrangementet er ikke før 21. mai, så alt er ennå ikke spikret.

 

Noen byer har valgt å legge Sykkelens dag til andre datoer. Tid, sted og program vil publiseres senere.

 

Sykkelens dag i Fredrikstad 2012